Copyright 2024 - Зоран Ангеловски Основна школа "Доситеј Обрадовић" Војводе Путника 60 26360 Пландиште

 

   Поводом Дечје Недеље, 7.октобра у основној школи у Барицама одржано је XIII издање ликовне колоније, „Обојени свет детињства“. Сваке године организатор ликовне колоније која се одржава у основним школама са наставом на румунском језику је Румунски центар за демократске институције. Ове године због пандемије Ковид 19, организована је онлајн колонија. (У просторијама школе) Унутар школе из Барица наставница ликовне културе, (госпођа) Михаела Мохан, организовала  је изложбу са јесењим мотивима.

   Ученике и професоре поздравио је генерални конзул Румуније у Вршцу, господин Георге Дину, потпредседница Румунског центра за демократске институције, госпођа Анишоара Царан, директор основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Барица, господин Сава Дивљаков и заменик председника скупштине Општине Пландиште, господин Владан Младеновић.

   Господин Георге Дину  упутио је честитке ученицима поводом Дечије недеље, пожелео им пуно успеха и саветовао им да живе пуним плућима, да се играју, да буду креативни, али и да уче да би имали бољу будућност. Господин конзул се захвалио и наставницима на њиховом труду и посвећености у образовању ученика, такође је честитао и организаторима.

   Ученици из Барица уживали су и у присуству наставника ликовне културе, господина Јона Стефана, пореклом из Барица, који им је причао о времену проведено у школи из Барица, о својој љубави према уметности и на крају им је показао неке технике које укључују рад са темперама.

   Колонија „Обојени свет детињства“ овог пута одвијала се у учионицама румунских школа, а у 11 сати ученици су започели радове. По завршетку радова, наставници ликовне културе  фотографисали су ученичке радове и они су послати организаторима, који ће их објавити на њиховој Фејсбук страници. Сви ученици добили су и овог пута сав потребан материјал и дипломе о учешћу, а ученици школе домаћина били су тужни што нису могли да покажу пријатељима из румунских села да и они могу бити  добри домаћини.